Vertex InD 2016 Keittiösuunnittelu

   Työskentelyaikainen varjostus


Varjostettu


Varjostettu

 


Varjostettu

Reaaliaikaisesti käytössä oleva varjostustapa, joka sopii erityisesti suunnitelman esittelyyn ja pyöritykseen näytöllä. Luo malliin varjot, mutta ei näytä käyttäjän lisäämiä valoja. Pintamateriaalien kuvioinnit sekä kiiltävien materiaalien heijastukset näkyvät, mutta pinnat eivät peilaa ympäristöä.

 


Visualisoitu

Hyvälaatuinen fotorealistinen visualisointi tulostettavia tai liitteenä lähetettäviä korkealaatuisia kuvia varten. Mallissa on käytössä ympäristövalo sekä käyttäjän lisäämiä valaisimia.

 

Valokuvamaisen tarkka
Spekulaarinen valon heijastuminen tasaiselta pinnalta piirtyy nyt tarkasti pikselin tarkkuudella, kun vielä versiossa 2015 käytettiin karkeampaa piirtotapaa, jossa likimääräinen heijastus muodostettiin pinnan nurkkapisteistä interpoloimalla. Varjostuksen piirtotapa auttaa hahmottamaan kolmiulotteisen muodon entistä paremmin tosiaikaisessa työskentelyssä.

Pintamateriaalien materiaaliominaisuudet
Vertex visualisoinnista tutut pintamateriaalien materiaaliominaisuudet, esim. metallimainen tai peilimäinen heijastavuus sekä pinnan kiiltävyys on nyt nähtävissä myös työskentelyaikaisessa varjostuksessa ja mallia pyörittäessä.

 

Peilimäiset heijastukset 
Vertex 2016 mahdollistaa kappaleen peilimäisten heijastusten luomisen myös kuutiomaiselta heijastuvaa ympäristöä esittävältä panoraamakuvalta.

Pinnan epätasaisuuksien piirto
Erilaiset kappaleen pinnan ja pintamateriaalin pienet epätasaisuudet; urat, saumat, naarmut, nystyrät, valuroiskeet piirretään näkyviin varjostuksessa.

 

Malliin liitetyn kuvan tallentaminen malliin
Mikä tahansa malliin liittämäsi kuvatiedosto, esim. logo, tekstuuri tai valokuva, tallentuu automaattisesti Vertex-malliin ja on siten nähtävissä kun malli siirretään toiseen Vertex-työasemaan.

Valot ja varjot
Työskentelyaikaisessa tilassa nyt myös heittovarjot - todentuntuinen näkymä suunnitelmaasi kaiken aikaa. Käyttäjäkohtaisissa 3D asetuksissa voit muuttaa varjojen tummuusastetta.

  Muita uusia ominaisuuksia keittiösuunnittelussa

Arkistodialogi
Arkistodialogin ulkonäkö on uudistettu loogisemmaksi ja havainnollisemmaksi. Projektien ja huoneiden käsittelyt ovat aiempaa selvemmin omissa lohkoissaan.

Aktiiviseinä
Aktiiviseinä ei ole enää merkattuna koko ajan. Kun seinä aktivoidaan, näytetään aktivoituvan seinän puoli seinäpinnan merkkauksella sekä suuntanuolella.

 

Rungon reunanauha 
Rungoille on mahdollista lisätä reunanauha. Runkolevyjen etureu-noihin tulee automaattisesti reunanauhat, jos reunanauha on  valittu huonekortille. Oletuksena on määritelty, että reunanauhan voi valita valkoiselle rungolle.

Kalusteen lisäys
Kalusteen lisäyksessä ohjelma palautuu haluttaessa välittömästi kalustevalikkoon lisäyksen jälkeen.

 

Sokkelin lisäys
Sokkeli lisätään vain sellaisille kalusteille, joille se jalan perusteella kuuluu.

Piirustuksien käsittely
Aktiivin projektin piirustukset voidaan nyt avata valintalistalta, jossa on käytössä myös esikatselu.  Toinen piirustuksiin liittyvä uudistus on toiminto, jolla voi tehdä valituista seinistä naamakuvat.

Kalusteen tiedot kohdistimessa 
Kun viet kohdistimen kalusteen päälle, avautuu infoikkuna, josta näet kalusteen koodin, ID:n ja päämitat. Piirtotaso, jolla kalustekoodit aiemmin näytettiin ei ole enää oletuksena päällä.

 

 
 

 

   Uusia ominaisuuksia säilytysjärjestelmäsuunnittelussa

Varusteiden värin vaihto
Värinvaihto on mahdollista esim. laatikoiden etusarjoille ja liukuhyllyille. Toiminto käynnistyy hiiren oikeanpuoleisen napin takaa, kuten muissakin levyjen värin vaihdoissa.

 

Varusteiden siirto
Varusteiden siirto on mahdollista korkeussuunnassa. Kun varuste valitaan, ohjelma aktivoi automaattisesti käyttöliittymän sivun, jolla siirto ja mahdolliset muut muokkaukset tehdään. Siirrossa kerrotaan nyt käyttäjälle nykyinen korkeusasema, jota korjaamalla varuste siirtyy haluttuun korkeuteen.

 

Varusteiden lisäys 
Varusteen lisäys muistaa edellisen lisätyn varusteen ja palautuu varustevalikossa samaan varusteeseen.

Levyjen värin valinta
Ulko- ja sisäosien sekä taustan värin valinnassa käytetään nyt oletusmallia havainnollistamaan tehtyjä valintoja.

 

Hyllyjen korkeusasemat
Hyllyjen siirrossa kerrotaan nyt käyttäjälle hyllyn nykyinen korkeusasema, jota korjaamalla hylly siirtyy haluttuun korkeuteen.

Asennusta helpottamaan lisätään mittapiirustuksiin hyllyjen korkeusaseman mitta. Mittaluku lisätään hyllyn yläpuolelle, mutta asetusarvoilla pystyt ohjaamaan mikä kohta korkeussuunnassa hyllystä mitoitetaan ja mikä tulee sivusuunnassa olemaan mittaluvun paikka.

Leveyden osoitus mallista
Suunniteltavan kalusteen oletusleveyden saa osoittamalla esim. kalustetusta keittiömallista
pintoja, joiden väliin säilytysjärjestelmäkaluste lisätään. Kaluste sijoitetaan myös oletuksena ensimmäisenä osoitettuun paikkaan.